Nadat de wereld nog maar een paar dagen geleden werd geschokt door het wrede doden van de gezonde jonge giraf Marius in de dierentuin van Kopenhagen, staat een tweede giraf, tevens met de naam Marius, op het punt het zelfde lot te krijgen.

Giraffen in hun verblijf in Jyllands Park Zoo - marius
Giraffen in hun verblijf in Jyllands Park Zoo | Foto via Facebook

Dierentuin Jyllands Park in het westen van Denemarken heeft momenteel twee mannetjesgiraffen, maar is onlangs goedgekeurd om deel te nemen aan een Europees fokprogramma. En aangezien er geen kleine girafjes zullen komen van twee mannetjes, moet er een vrouwtje komen. Dat betekent dat de zevenjarige Marius 2 zijn plaats af moet staan.

Zoals zijn jonge naamgenootje in Kopenhagen wordt Marius 2 beschouwd als ongeschikt om mee te fokken en loopt hij kans geëuthanaseerd te worden, omdat het moeilijk zal zijn een nieuw thuis voor hem te vinden, aldus de Deense dierentuin.

Janni Løjtved Poulsen van Jyllands Park heeft gezegd dat het nog niet bekend is wanneer de dierentuin een vrouwtjesgiraf zal krijgen en dat het lot van Marius 2 zal worden bepaald door de coördinator van het Europese fokprogramma.

“Als ons gezegd wordt dat we [Marius] moeten euthanaseren, dan doen we dat natuurlijk,” aldus Poulsen.

Ze verklaarde ook dat de parkmanagers zich niet zouden laten beïnvloeden door de golf van protesten naar aanleiding van de dood van de 18 maanden oude Marius in Kopenhagen.

Meer dan 27.000 mensen wereldwijd hebben een petitie getekend om de kleine Marius in Kopenhagen te redden en er zouden doodsbedreigingen zijn gemaakt richting de dierentuin en diens personeel na het ontleden van het kleine girafje voor de ogen van een grote groep mensen, waaronder kinderen, waarna hij aan de leeuwen werd gevoerd.

“Dit heeft totaal geen effect op ons. Wij staan helemaal achter [de dierentuin in] Kopenhagen en we zouden hetzelfde hebben gedaan.” zegt Poulsen.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor