De 44-jarige Hagenaar Arnold den H. ofwel de ‘kittenkiller’ hoeft niet meer de cel in. De man die vijf jonge katjes van Marktplaats.nl haalde en ze vervolgens doodsloeg en -schopte heeft een eis van 2 maanden voorwaardelijk celstraf tegen zich gehoord. De uitspraak is volgende week.

Rechtbank - kittenkiller
Foto: lambdachialpha / Foter.com / CC BY-NC-SA

Volgens een psychologisch rapport is Arnold den H. een eenzame man met weinig sociale contacten en schizofrene trekken. Ook zou hij een laag IQ hebben en verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Den H. verklaarde dat het doden van de diertjes hem een goed gevoel gaf. De politie kwam zijn daden op het spoor, nadat hij de persoon bij wie hij kittens had opgehaald mailde met de mededeling dat hij de dieren zou afmaken omdat het niet goed met ze ging.

Den H. heeft 42 dagen in voorarrest gezeten. De Officier van Justitie eiste 100 dagen celstraf met voorarrest in mindering gebracht. De twee maanden die dan zouden overblijven moeten nu worden omgezet in een voorwaardelijke straf volgens de officier. Wanneer Den H. binnen een paar jaar weer in de fout gaat, moet hij alsnog twee maanden de cel in.

Inmiddels is via internet een petitie gestart om de rechtbank anders te doen laten beslissen.

Bron: OmroepWest.nl ©PiepVandaag.nl