In Den Haag heeft de Dierenpolitie een man aangehouden op verdenking van het doden van twee kittens en het ernstig verwonden van een derde. De verdachte, een 44-jarige man uit Den Haag werd al op maandag 8 juli aangehouden maar het Openbaar Ministerie heeft dit pas afgelopen zaterdag bekend gemaakt.

Politie - kittens
Foto: RTVKatwijk

De man heeft inmiddels bekend dat hij de dieren ernstig heeft mishandeld door ze te schoppen en te slaan. De Dierenpolitie werd gealarmeerd door een vrouw die vertelde dat zij via Marktplaats haar twee kittens gratis had aangeboden. De dieren werden op zondag door de man opgehaald en de dag erna mailde hij dat het niet goed zou gaan met de dieren en dat hij ze ging afmaken.

De politie vond daarop in de woning van de man een zwaar gewonde kitten en twee dode jonge poesjes.

Afgelopen vrijdag is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris en hij heeft besloten de man voor 14 dagen aan te houden.  De verdachte heeft verklaard in totaal meer dan vijf katten om het leven te hebben gebracht. Als beweegreden gaf hij op dat hij de dieren gedood had uit frustratie en dat het hem bovendien een goed gevoel gaf.

Bron: Blikopnieuws.nl ©PiepVandaag.nl