Het wetsvoorstel voor een verbod op het fokken van nertsen in Nederland is donderdagochtend aangenomen door de Tweede Kamer. Een meerderheid van SP, PvdD, PvdA, GroenLinks, D66 en de PVV stemde vóór het wetsvoorstel. ChristenUnie, SGP, CDA, VVD en PVV-dissidenten Hernandez en Kortenoeven stemden tegen.

Tweede Kamer stemt in met nertsenfokverbodDe stemming volgde na het debat over de aanvullende maatregelen voor het wetsvoorstel voor een einde van de pelsdierhouderij dat op maandag 2 juli in de Tweede Kamer plaatsvond. De door CDA-Kamerlid Koopmans ingediende motie om de wet eerst voor te leggen in Europa haalde het overigens niet.

Als ook de Eerste Kamer na de zomer instemt met een verbod, moeten de Nederlandse nertsenfokkers  vanaf 2024 hun deuren sluiten. Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren:

“Het kan bijna niet missen dat ook de Eerste Kamer nu voor een verbod zal stemmen. Deze wet is immers tegemoet gekomen aan de wensen van de Eerste Kamer. Een verbod op het fokken van nertsen zou betekenen dat er in Nederland een einde komt aan het enkel voor hun vacht houden en doden van dieren, iets waar Bont voor Dieren zich onafgebroken voor heeft ingezet.”

Bron: Persbericht Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl