In 2013 kreeg St. Dierenhulp zonder Grenzen (DZG) het verzoek om te gaan helpen in Aveiro, een plaatje in Portugal dat 80 km ten zuiden van Porto en 300 km ten noorden van Lissabon ligt. In deze plaats is een asiel dat eigenlijk deze naam niet verdient.

Aveiro
Foto ©St. Dierenhulp zonder Grenzen

De situatie is verschrikkelijk, het “asiel” wordt gerund door vrijwilligers, vrouwen die veelal een fulltime baan hebben en daarnaast hun uiterste best doen voor de dieren. Ze hebben een man in dienst om iedere dag de hokken schoon te maken, er is geen persoon te vinden die dit vrijwillig wil doen. De man krijgt ongeveer € 280,- per maand. Het asiel bestaat sinds 2010 en staat op een terrein achter het kerkhof in Aveiro, waar junks elke avond en nacht rondlopen. De gemeente wil het asiel daar weg hebben en dreigt de waterkraan af te sluiten.

Aveiro
Foto ©St Dierenhulp zonder Grenzen

Het asiel bestaat uit alles waarmee hokken gemaakt kunnen worden, de buitenmuur bestaat uit platen, die ontzettend heet worden ’s zomers. De vrijwilligers doen echt alles wat ze kunnen en nog veel meer eigenlijk. Omdat het asiel vol zit hebben vrijwilligers ook honden en katten in huis, bijv. Gloria, zij vangt 20 honden en 100 katten op. Uiteraard geeft dit problemen. Zij krijgt dan ook regelmatig een bekeuring. Gloria heeft ook een sadistische en gevaarlijke buurman voor dieren, hij heeft al diverse katten vermoord, mishandeld en verminkt. De vrijwilligers hebben met veel moeite een beetje geld kunnen inzamelen om ergens opnieuw te kunnen beginnen en iedere keer als daar wat gebouwd werd, vernielden zigeuners alles. Door de crisis, en Portugal was al geen rijk land, krijgen ze weinig tot geen geld meer binnen en de vrijwilligers hebben zelf ook een laag loon, als ze al hun baan hebben kunnen behouden. Er was al nauwelijks geld om de honden en katten te voeren.

Aveiro
Foto ©St. Dierenhulp zonder Grenzen

Vaccinaties worden ook niet gegeven, alleen de rabiësvaccinatie, want die is verplicht. De papierfabriek waar Gloria werkt betaalt castraties, maar voor hoe lang nog? Het zal fijn zijn als alle honden en katten getest en gevaccineerd kunnen worden. Dit was het eerste doel van St. Dierenhulp zonder Grenzen, prijzen werden opgevraagd en het streven was om geld in te zamelen om vaccinaties en bloestesten te realiseren voor alle honden en katten die men in Aveiro onder de hoede heeft.

Aveiro
Foto ©St. Dierenhulp zonder Grenzen

Dit doel heeft DZG echter bij moeten stellen. De organisatie kreeg bericht vanuit Aveiro dat de vrijwilligers van het asiel geen voer meer mogen inzamelen bij de plaatselijke supermarkten. Dit scheelt een groot aantal kilo’s voer voor de honden en katten. Ook hebben zij een schuld van € 900.- bij het bedrijf waar ze voer kochten. De honden en katten hebben honger. DZG heeft een pallet met 900 kg hondenvoer en 200 kg kattenvoer ter plekke laten bezorgen. Maar dat kunnen zij helaas niet elke maand doen. Hiervoor ontbreken de financiële middelen.

Misschien wilt u helpen?
Een zak hondenvoer van 20 kg kost € 8,95 en een zak kattenvoer van hetzelfde gewicht € 14,80. De verzendkosten zijn € 45,-. De stichting is blij met elke bijdrage!

Uw donatie kunt u overmaken naar Bankrekening 92.82.71.803 IBAN NL12SNSB 0928 27 18 03 BIC SNSBNL2A t.n.v. Stichting Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. voer Aveiro.

Wij garanderen u dat de totale opbrengst besteed wordt aan het voer voor de honden en katten in Aveiro. Kijkt u voor meer informatie op www.dierenhulpzondergrenzen.com. St. Dierenhulp zonder Grenzen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

©PiepVandaag.nl Ria Kuurman Stichting Dierenhulp Zonder Grenzen