
De afgelopen 3 weken zijn er zeker 6 olifanten dood aangetroffen in de nationale parken Kaeng Krachan en Kui Buri in Thailand. Volgens Edwin Wiek, secretary general van het wildlife Friends Foundation in Thailand is dit slechts het topje van de ijsberg.
In de parken wonen minstens 500 wilde olifanten. In één van de eerste interviews na de vondst van de dode olifanten zei een overheidsfunctionaris dat de dieren waarschijnlijk gedood zijn voor hun vlees en genitaliën. Het vlees zou geserveerd worden in restaurants in Phuket aan buitenlandse toeristen. Uiteindelijk is er geen bewijs gevonden voor deze claims. Sterker het lijkt er nu op dat er een veel simpelere reden is waarom de dieren zijn gedood. Er worden op dit moment te weinig baby olifanten geboren in gevangenschap.
Babyolifanten worden uit de jungle gehaald en in ieder geval de moeder wordt neergeschoten maar ook vaak de olifanten die het kalf proberen te beschermen. Volgens stropers is het heel gebruikelijk zeker 3 olifanten te doden voor 1 babyolifant. De jonge olifanten worden naar zogenaamde “safe houses”gebracht waar ze tam worden gemaakt door wekenlange martelingen om hun spirit te breken.
Volgens Edwin Wiek is meer dan de helft van het aantal olifanten in zogenaamde toeristenkampen in het wild gevangen. Hij roept alle toeristen op zich dit vooral ook te bedenken als ze een ritje op een olifant gaan maken.
Strijd mee tegen dierenleed!
Redactie AnimalsToday.nl
Gerelateerde berichten
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Wil je ons werk op een bijzondere manier steunen, bijvoorbeeld met een mooi cadeau? Dat kan! Via Birdwise.nl gaat € 7,50 bij aankoop van een vogel of ander dier direct naar House of Animals. Een extra goede reden om zo’n mooie decoratieve tuinvogel, eekhoorn of egel te bestellen. Klik op de foto’s voor meer informatie.
Check ons op Instagram
House Of Animals heeft melding gemaakt bij gemeente Hilvarenbeek. De verkoop van puppy’s door handelaren is ivm Cor… https://t.co/cKzb9ThgQy
VolgMexicaanse bizon doelwit ‘plezierjacht’ na 100 jaar afwezigheid https://t.co/lEueQMnCYR #AnimalsToday
Volg
Volg ons op social media