Xi’an Medical University, in de Chinese provincie Shaanxi, voert medische experimenten uit op honden en gooit ze daarna op het dak om ze langzaam dood te laten gaan aan hun wonden. Dit blijkt uit onderstaande video die is vrijgegeven door dierenbeschermers.

dak
Achtergelaten om te sterven | Foto: screenshot video

De zeer schokkende video laat zien hoe er honden met open wonden op het dak in de vrieskou voor dood worden achtergelaten, nadat er op ze is geëxperimenteerd. Ze beven en trillen van de kou en velen van hen zijn bedekt met bloed. Ze hebben open wonden, die nog bloeden. Sommige honden lijken al te zijn bezweken aan hun verwondingen. De bekken van de honden zijn dichtgebonden met verbanden. Zo’n twintig andere honden zitten op het dak vastgebonden aan ijzeren pijpen, wachtend op hun vreselijke lot.

dak
Foto: Weibo.com

Dichtbij hun lichamen werden hulpmiddelen voor de experimenten gevonden, waaronder scherpe, bebloede stokken en verpakkingen van een verdovingsmiddel voor dieren, Lumianning. Op een van de vrijgegeven foto’s lijkt een hond levend te worden opgehangen.

dak
Foto: Weibo.com

Specialistisch
Volgens cnwest.com, een nieuwssite in Shaanxi, legt een van de professoren van de medische opleiding uit dat de honden waren geïnjecteerd met een verdovingsmiddel en waren ze op het dak geplaatst, om daar te wachten op een ‘specialistisch instituut’ dat voor ze zou zorgen. Zij euthanaseren zelf geen dieren, omdat ze daar geen faciliteiten voor hebben, aldus de opleiding.

dak
Foto: Weibo.com

Een student van de opleiding verklaart dat ze de blinde darmen van de honden open sneden, om hechtingen te oefenen en dat ze hun bekken dicht hebben gebonden, omdat ze bang waren dat ze door de dieren zouden worden aangevallen. Xi’an Medical University heeft inmiddels toegegeven de honden verkeerd te hebben behandeld, heeft procedures aangepast en heeft voorlopig alle dierenexperimenten opgeschort.

Bekijk hieronder de (zeer schokkende!) videobeelden:

Bronnen: Mirror, Shanghaiist ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor