Een babyvosje volgde een hond naar huis, in de Amerikaanse staat Arizona. Het diertje gedroogd en was helemaal alleen. Ze is overgedragen aan een opvang voor wilde dieren. Zodra de grijze vos gezond en volgroeid is, wordt ze uitgezet in het wild.

babyvos
Foxy heeft haar leven te danken aan een familie die ze tijdens een wandeling met de hond naar huis volgde | © Southwest Wildlife Conservation Center

Toen de familie Caballero hond Olive uitliet in Tempe, Arizona, kwam er een klein vosje aangelopen, nog maar zo´n 20cm lang. Het jonge diertje bleef de terrier volgen, tot aan huis. Daar stonden de sprinklers aan, waarop het vosje bleef drinken, ze was enorm dorstig.

Aangezien het vosje ver van haar natuurlijke leefomgeving was, zonder moeder, nam de familie contact op met Southwest Wildlife Conservation Center. Ze vingen het vosje in een doos, zonder het aan te raken. De kinderen noemden het diertje eerst Fox in the Box, maar dat werd al snel Foxy.

Eenmaal bij de opvang voor wilde dieren bleek Foxy zo´n 6 weken oud te zijn. Ze werd eerst gevoerd met behulp van spuiten, maar inmiddels kan ze uit een bak eten. De medewerkers hopen dat ze aan termijn met andere vossen in het centrum kan worden gekoppeld, zodat ze samen kunnen worden vrijgelaten als ze sterk genoeg zijn.

Hoewel de familie Caballero vorig jaar een groep grijze vossen had gezien bij hun tuin, is het uitzonderlijk dat dit kleine, uitgedroogde diertje helemaal alleen in de buurt rondzwierf. Eveneens wonderbaarlijk is dat het vosje de familie volgde; ook zulke jonge dieren weten meestal heel goed dat ze uit de buurt van mensen moeten blijven. Gelukkig heeft Foxy de juiste mensen uitgekozen, die ervoor gezorgd hebben dat ze een veilige plek heeft gekregen.

Bronnen:

©Animals Today Angelique Lagarde