Stichting AAP bestaat dit jaar maar liefst 40 jaar! En ter ere hiervan schreef de organisatie dit voorjaar een verhalenwedstrijd uit onder (ex-)medewerkers en vrijwilligers. Het resultaat was een veertigtal leuke, soms treurige, maar altijd ontroerende verhalen over de diverse dieren die in 40 jaar tijd bij AAP hebben gewoond. Maar wat is nou het leukste verhaal, en wat is nou het leukste dier van AAP?

Aapje Piep
Aapje Piep

AAP organiseert nu de “Leukste Dier van AAP”-verkiezing. Er kan gestemd worden op verschillende apen, chimpansees, bavianen, een blinde meerkat, wezel, leeuw, noem maar op. Uiteraard roepen we al onze lezers op om te stemmen op het diertje dat een aantal jaren geleden al onze harten heeft gestolen en dat is vernoemd naar onze organisatie: aapje Piep!

Het verhaal van Piep is even schrijnend als exemplarisch voor zoveel meer apen en andere dieren. Piep werd in Polen als huisdier gehouden en heeft nooit soortgenoten leren kennen. Haar ex-eigenaars hebben haar in Calais afgestaan, toen bleek dat ze haar niet mee mochten nemen naar Ierland. Na een leven in een soort vogelkooi zou ze of geëuthanaseerd worden of in een proefdiercentrum terecht komen. Dankzij Stichting AAP mocht ze echter voor het eerst helemaal aap onder de apen worden.

PiepVandaag stemt op aapje Piep. U toch ook?

Stem nu op aapje Piep!

©PiepVandaag.nl