Dat is de uitkomst van een onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu, wat dit jaar 40 jaar bestaat. De helft van de Nederlanders vindt dat de overheid het meest verantwoordelijk is voor het oplossen van natuur- en milieuproblemen.

Natuur & Milieu

Nederlanders vinden een schoon milieu belangrijk. 87% van de ondervraagden vindt een schoon milieu noodzakelijk voor het voortbestaan van de samenleving. Grootste zorgen zijn luchtvervuiling en het verdwijnen van natuur.

Belastingen en subsidies
Van de respondenten vindt 60% het een goed idee om de belasting op milieuvervuiling te verhogen ten gunste van een lagere loon- en winstbelasting. Ook vindt 69% dat de nieuwe regering de huidige subsidies en belastingvoordelen voor fossiele en milieubelastende industrieën moet afschaffen. Nederlanders zijn zich bewust van het feit dat zij door eigen keuzes en aankopen ook zelf een bijdrage kunnen leveren aan een schonere en duurzame wereld. Van de ondervraagden geeft 78% dat aan.

Zie voor uitgebreidere informatie hier de factsheet van het onderzoek.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.