Werd er onlangs nog een wallaby gered die rondhopte op de Sydney Harbour Bridge in Australië, een week geleden ontdekte men er een in het water van de haven in Sydney. Hoe de kleine kangoeroe daar terecht was gekomen is een kwestie van gissen, maar dat het dier gered moest worden was duidelijk.

wallaby
Foto: screenshot video Renee Gartner‏/Twitter

De zwemmende wallaby werd ontdekt door het personeel van de Manly Fast Ferry. Ze wisten het dier aan haar staart uit het water te hijsen met behulp van touwen aan boord van het schip. Ze werd vervolgens in een deken gerold om op temperatuur te komen en naar vrijwilliger Jodi Lewis van Sydney Wildlife gebracht.

Achtervolging
Lewis prijst de actie van het personeel op de Manly Fast Ferry. De wallaby had een kleien verwonding aan een pootje en wat water in de longen, maar dat is logisch gezien de situatie. Volgens Lewis heeft het dier een half uur rondgezwommen en is vermoedelijk in het water gevallen of gesprongen na een achtervolging door een hond.

Vrijheid
Hoewel het te water raken een stressvolle situatie was voor de wallaby waren het vooral de schepen in de haven die het grootste gevaar vormden, aldus Jodi Lewis. Aanvankelijk werd het dier Christopher gedoopt, naar één van de personeelsleden aan boord van de ferry. Maar toen bleek dat ze een vrouwtjesdier was kreeg ze de naam Christine. Het gaat goed met haar en zodra ze helemaal genezen is van haar lichte verwondingen en bijgekomen van het avontuur wacht de vrijheid.

Bron: The Sydney Morning Herald ©AnimalsToday.nl Bart van Riel