De Australische politie heeft een wallaby in veiligheid gebracht nadat de kleine kangoeroe vlak voor het spitsuur op de Sydney Harbour Bridge aan het rondhoppen was.

wallaby
Foto: screenshot video ITV News/YouTube

Dinsdagochtend vroeg kreeg de politie in New South Wales een bijzondere oproep. Op de Sydney Harbour Bridge bleek namelijk een wallaby, een kleine kangoeroe, rond te hoppen. Forenzen, die vroeg in de ochtend werden opgeschrikt door het kleine buideldier, belden snel de politie om gevaarlijke situaties te voorkomen. Dagelijks rijden er zo’n 180.000 voertuigen over de 1,1 kilometer lange brug. Een woordvoerder van de politie grapt over het incident:

“De wallaby werd rond vijf uur ’s ochtends gespot waarop we snel richting de brug reden. Hij sprong over de snelweg en nam al vrij snel de eerste afslag naar het centrum. Zonder richting aan te geven.”

https://www.youtube.com/watch?v=ejwYs-ak7QQ

Gezondheidscheck
Na een spannende klopjacht wist de politie de wallaby in veiligheid te brengen. Het dier werd naar Taronga Zoo, de bekendste dierentuin van Sydney, gebracht. Hier kreeg de wallaby een gezondheidscheck. Een woordvoerder van de dierentuin meldt dat het goed met het dier gaat:

“Hij heeft pijnmedicatie en water gekregen en hij bevindt zich nu op de Intensive Care Unit om bij te komen. We houden hem goed in de gaten.”

Volgens de lokale politie was het buideldier op de beroemde brug terecht gekomen via een golfbaan zo’n 13 kilometer verderop.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bronnen: The Guardian, AD ©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen