De steekpartij van afgelopen weekend in Den Bosch is uit eindelijk ook de hond fataal geworden. De mannelijke foxterriër werd zaterdagavond acht keer gestoken, toen een 21-jarige haar 20-jarige halfzus met een mes om het leven bracht en de moord streamde op internet.

Steekpartij is ook de hond fataal geworden
Steekpartij is ook de hond fataal geworden | Foto (illustratief, niet de overleden hond): publiek domein

Het menselijke slachtoffer kon nog naar de buren gaan voor hulp, maar is daar overleden. De hond werd na het alarmeren van de hulpdiensten naar het Evidensia Dierenziekenhuis in Waalwijk gebracht, een universiteitskliniek voor gezelschapsdieren. Hij is daar direct geopereerd om de bloedingen te stoppen. Zondag was de situatie stabiel en bestond er hoop dat de foxterriër gered kon worden. Maandag meldde een woordvoerder aan AnimalsToday dat de hond ernstig gewond was, maar nog leefde.
.

Zwaargewonde hond fatale steekpartij Den Bosch leeft

.
De familie heeft gisteravond via Facebook bekendgemaakt dat de hond uiteindelijk toch is overleden. De 21-jarige vrouw die verdacht wordt van de moord op haar halfzus en nu ook op de hond, zou in de gevangenis op een psychiatrische afdeling zijn opgenomen.

Huiselijk geweld kan ook fataal zijn voor dieren

Het is een trieste constatering dat de hond uiteindelijk toch dodelijk slachtoffer is geworden van huiselijk geweld, waarbij al eerder een menselijke dode te betreuren viel. Er zijn echter veel meer dieren het slachtoffer van huiselijk geweld, geld- of relatieproblemen.

Er is helaas een duidelijk verband tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling. De mishandeling kan direct zijn of indirect, waarbij dieren zelf de inzet kunnen zijn of tegen iemand gebruikt worden om druk uit te oefenen. Ook komt verwaarlozing voor en gebrek aan geld voor medische verzorging. Gelukkig wordt de samenhang tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling inmiddels (h)erkend. Hierdoor kan beter ingespeeld kan worden op het welzijn van dieren bij relationele problemen of huiselijk geweld, om te voorkomen dat ze er het slachtoffer van worden.

Bron:

Vlucht met dier uit huiselijk geweld nu mogelijk

©AnimalsToday.nl BVR


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.