Bij een steekpartij in Den Bosch is een vrouw om het leven gekomen en een hond ernstig gewond geraakt. Het menselijke slachtoffer was de halfzus van de vrouw die verdacht wordt van de steekpartij. Een mannelijke foxterriër werd door de dader maar liefst 8 keer gestoken en is met spoed naar het Evidensia Dierenziekenhuis in Waalwijk gebracht, een universiteitskliniek voor gezelschapsdieren. De hond is zwaargewond maar leeft nog, zo laat een woordvoerder maandagochtend weten.

Hond gewond bij fatale steekpartij Den Bosch
Een mannelijke foxterriër werd door de dader 8 keer gestoken | Foto (illustratief, niet de neergestoken hond): publiek domein

Een woordvoerder laat maandagochtend aan AnimalsToday weten dat de hond nog leeft, maar zwaargewond is en messteken heeft over heel zijn lichaam. Wat de aanleiding is geweest van de steekpartij is nog onduidelijk, evenmin waarom er op het dier is ingestoken. Mogelijk probeerde de hond het menselijke slachtoffer te beschermen, of was wellicht zelf de inzet van een ruzie tussen de halfzussen. De twee woonden samen in een huis.

Het menselijke slachtoffer is na de steekpartij naar de buren gevlucht voor hulp, maar is daar overleden. De verdachte halfzus was nog in het huis aanwezig en kon opgepakt worden door de politie. Het blijkt dat ze de steekpartij gestreamd heeft, wat de indruk wekt dat er sprake is van voorbedachte rade.

De dierenambulance meldde zondag in gesprek met de media dat de hond het naar omstandigheden goed maakte en een woordvoerder van de dierenkliniek bevestigt maandagochtend dat hij nog leeft. De hond is geopereerd en de bloedingen zijn gestopt. De situatie was zondag stabiel. AnimalsToday wordt op de hoogte gehouden van de toestand van de foxterriër.
.

Huiselijk geweld treft ook dieren

Slachtoffers huiselijk geweld

Er is helaas een duidelijk verband tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling. De mishandeling kan direct zijn of indirect, waarbij dieren zelf de inzet kunnen zijn of tegen iemand gebruikt worden om druk uit te oefenen. Ook komt verwaarlozing voor en gebrek aan geld voor medische verzorging. Gelukkig wordt de correlatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling inmiddels (h)erkend. Hierdoor kan beter ingespeeld kan worden op het welzijn van dieren bij relationele problemen of huiselijk geweld, omdat ze er er het slachtoffer van (dreigen te) worden.

Bronnen:

Vlucht met dier uit huiselijk geweld nu mogelijk

Spaanse experts vragen om wetswijziging om huisdieren te beschermen tegen gendergeweld

©AnimalsToday.nl BVR


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.