Esther Kef (40) uit Amsterdam en haar vrouw Eleonora zijn 1000 kilometer aan het langlaufen door de Italiaanse Alpen. Zij vragen aandacht voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij, die op grote schaal varkensvlees exporteert naar Italië. De Italianen zijn onder de indruk van #skiingforpigs, langlaufen voor varkens, vanwege de prestatie en de schok dat hun typische Italiaanse producten voortkomen uit dierenleed in Nederland.

Skiing for Pigs #skiingforpigs
Skiing for Pigs in de Italiaanse pers | Foto: Skiing for Pigs/House of Animals

In onze laatste update over Skiing for Pigs vroeg Esther aan kinderen om een tekening te maken van een varken en aan minister Schouten te vragen om een beter leven voor onze varkens. Iedere 100 kilometer is een mijlpaal en tegelijk een moment van bezinning, in de vorm van een vraag. Kinderen reageerden en begrepen dat een varken van nature een krul in zijn staart hoort te hebben, niet zo’n naar stompje.
.

https://www.facebook.com/skiingforpigs/posts/128031978723831

 

Esther richtte zich al eerder tot minister Schouten over cameratoezicht in slachthuizen en sprak na 631 kilometer de CEO van de grootste supermarktketen van Nederland aan om te stoppen met het verkopen van goedkoop vlees, omdat dit onnodig dierenleed veroorzaakt, alleen om het marktaandeel te vergroten.
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.
#skiingforpigs verovert Italië

Esther en Eleonora zijn bezig met een opmerkelijke sportieve prestatie. De Italiaanse pers besteedt ruim aandacht aan de twee opvallende dierenvriendinnen en hun knuffelvarken #Mirko. De boodschap over het dierenleed wordt niet geschuwd door de Italiaanse media.

Skiing for Pigs #skiingforpigs
Skiing for Pigs in de Italiaanse pers | Foto: screenshot Aosta Cronaca via Skiing for Pigs/House of Animals

Ze leggen met hun actie de vinger op de zere plek van de intensieve veehouderij in Nederland, die op grote schaal varkensvlees exporteert naar Italië. Er wordt over geschreven met ontzag en ontzetting.

Skiing for Pigs #skiingforpigs
Skiing for Pigs in de Italiaanse pers | Foto: Skiing for Pigs/House of Animals

Misstanden in Nederlandse slachthuizen

Onlangs kwam naar buiten hoe varkens in Nederland tijdens het slachtproces levend gekookt worden, mishandeld en geslagen worden in het slachthuis en dat er zieke en kreupele dieren met geweld behandeld worden alvorens op gruwelijke wijze geslacht worden. En de Italianen begrijpen opeens dat hun typisch nationale producten een andere oorsprong hebben dan gedacht.

Skiing for Pigs #skiingforpigs
Skiing for Pigs in de Italiaanse pers | Foto: Skiing for Pigs/House of Animals

De NVWA is incapabel als toezichthouder en dientengevolge is er op grote schaal onacceptabel dierenleed in ons land. Als exportland gaat dat vlees veel naar landen als Italië en Duitsland en toenemend ook China. Esther en Eleonora kunnen vertellen over hun droom van een beter leven voor varkens. Zoals dinsdag op tv:
.

https://www.facebook.com/skiingforpigs/posts/129162391944123

.
Overal waar mogelijk vertellen ze het verhaal over Nederlands dierenleed voorafgaand aan zogenaamd Italiaanse producten als salami of Parmaham:

“Video in het Italiaans. We vragen het Parmahamconsortium hoe hun vlees van hoge kwaliteit kan zijn, gezien de vreselijke omstandigheden waarin de parmahamvarkens leven.”

.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.
De teller staat inmiddels op bijna 800 kilometer, een afstand van ruim de afstand Amsterdam – Lyon in vogelvlucht. Naar verwacht komen de twee sportieve dierenvriendinnen eind februari aan en zullen zij groots onthaald worden. Maar… daarmee is het pas begonnen! Lees vooral verder.

1000 kilometer langlaufen tegen varkensleed | Foto: SkiingForPigs/Facebook

Documentaire

De 1000 kilometer langlaufen door de Italiaanse Alpen is behalve een geweldige sportieve prestatie ook een sponsortocht. Esther wil dat House of Animals een bijzondere documentaire maakt over varkens als gevoelige, sociale en zeer intelligente dieren. Lees hier meer over op Karen’s blog.

QR Tikkie langlaufen voor varkensDoneer en help de varkens

Als je Esther en haar actie tegen varkensleed wil sponsoren dan kan dat via Tikkie o.v.v. ‘Skiën voor Varkens’ en met iDEAL, PayPal of creditcard.

 

©AnimalsToday.nl/House of Animals


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.