Even deden geruchten de ronde dat de pony’s uit de beruchte video’s van het Napoleon-ridingcult.com naar het slachthuis zouden zijn gebracht. Gelukkig heeft de politie aan RTV Noord-Holland laten weten dat de dieren een liefdevol en veilig huis hebben.

Politie - Napoleon-ridingcult.com
Foto: RTVKatwijk

Begin juli reageerde Nederland geschokt op de erotisch bedoelde beelden van kleine shetlandpony’s die werden bereden door dikke vrouwen.

Al snel werd duidelijk dat het niet om één filmpje ging maar dat er meer soortgelijke filmpjes op internet circuleerden. De politie startte een onderzoek en spoedig volgde de arrestatie van een 57-jarige man uit Alkmaar. De drie pony’s die hij in zijn bezit had werden in beslag genomen.

Later werden ook een 57-jarige man een 58-jarige man uit Lochem aangehouden en weer iets later werd nog twee vrouwen uit Lelystad gearresteerd. De beelden zijn vermoedelijk zo’n tien jaar oud. Mocht blijken dat dit inderdaad het geval is, dan kunnen de daders niet meer gestraft worden. Blijken de filmpjes minder oud te zijn, dan kan er een geldboete worden opgelegd en/of een gevangenisstraf tot maximaal drie jaar.

Na de arrestaties van de makers en hoofdrolspeelsters van de filmpjes was de grote vraag die iedereen bezighield of de dieren nu eindelijk naar een veilige plek zouden worden overgebracht.

Dat is volgens de politie gebeurd.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl