De kinderen en jongeren van VeggieSquad, DatKanAnders en Animal Earth zijn een selfie-actie begonnen om Staatsbosbeheer te laten zien dat zij niet de enige kinderen zijn die zich druk maken om het lot van de konikpaarden op Texel. De paarden zijn afkomstig uit het Oostvaardersveld – grenzend aan de Oostvaardersplassen – en dreigen naar het slachthuis te gaan omdat ze volgens Staatsbosbeheer de duinen vernielen en wandelaars lastigvallen.

Selfie-actie om de konikpaarden op Texel te redden
Selfie-actie om de konikpaarden op Texel te redden #reddepaarden #Staatsbosbeheer | Foto: via VeggieSquad

Al eerder deden de jeugdige actievoerders een beroep op de koning om de paarden niet te laten slachten. De kinderen voegen daar nu een oproep aan toe gericht aan alle jonge dierenvrienden om een hoef op hun hand te tekenen en daar een selfie mee te maken en deze foto uit protest te posten op Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat.

.
De jonge initiatiefnemers laten weten:

“De actie gaat goed. Er zijn inmiddels heel veel kinderen die al een hoef op hand hebben getekend en deze op social media hebben geplaatst.”

Als je meedoet aan de selfie-actie om de konikpaarden op Texel te redden van de dood, voorzie je bericht met selfie dan van de hashtags #reddepaarden en #Staatsbosbeheer, zodat het beter gevonden wordt in zoekmachines en op de mediaplatformen zelf.

selfie-actie om de konikpaarden op Texel te redden
Doe mee met de selfie-actie om de konikpaaden op Texel te redden van de slacht  #Staatsbosbeheer #reddepaarden | Foto: via VeggieSquad

.

  • Lees ook:

Gratieverzoek van jonge dierenvrienden voor koniks Texel

.
Bron:

  • Persbericht VeggieSquad, DatKanAnders en Animal Earth