Tien dode katten zijn gevonden in Tilburg, verpakt in vuilniszakken die verdeeld waren over meerdere afvalcontainers in de wijk Armhoef. Uit onderzoek is gebleken dat de schedels van de dieren zijn ingeslagen. Over de dader(s) is nog niets bekend, maar de politie stelt een onderzoek in en vraagt daarbij om hulp van omwonenden.

Update: De politie heeft vrijdagavond een vrouw uit Tilburg aangehouden. Het is niet bekend of zij schuldig is aan het doden van de katten of op andere wijze betrokken is bij deze zaak (bron: Nu.nl).

Wie sloeg gedumpte katten Tilburg de schedel in
Getuigen gezocht: Wie sloeg gedumpte katten Tilburg de schedel in? | Foto: publiek domein

Een buurtbewoner vond in de Daendelsstraat een van de vuilniszakken, kort voordat de vuilophaaldienst Brabants Afval Team (BAT) de container kwam legen. De medewerker van BAT ontdekte vervolgens dat er een dode kat in de vuilniszak zat. Getuige de stank was het dode dier al in staat van ontbinding, maar het vermoeden bestaat dat de katten een tijd ingevroren zijn geweest.
.

.
In totaal werden twintig vuilniszakken gevonden, waaronder ook zakken met kattenbakvulling. Dit kan wijzen richting een eigenaar die de katten zelf heeft omgebracht, maar dat is vooralsnog gissen. Een politiewoordvoerster laat weten te zoeken naar aanknopingspunten voor een opsporingsonderzoek:

“We zijn op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of camerabeelden hebben.”

Negen van de tien katten hebben een chip, maar daarvan is er slecht een die verwijst naar een eigenaar en de politie verwacht die te achterhalen.  De overige acht chipnummers zijn bekend bij de politie, waarmee het mogelijk is voor mensen die een kat missen en daarvan het chipnummer kennen om contact op te nemen met de wijkagent of het wijkteam en te controleren of het hun dier(en) betreft.
.

.
BD meldt dat er sinds kort wel enkele katten vermist worden in de wijk Armhoef, maar het is (nog) niet bekend of die zich onder de dode katten bevinden. Uit voorzorg houden diverse katteneigenaren in de buurt hun dieren binnen.

Wie sloeg(en) de in Tilburg gedumpte katten de schedel in?

Weet je meer over deze gruwelijke vondst in Tilburg maar wil je niet in contact treden met de politie, neem dan contact op met de redactie van Animals Today. Wij garanderen je privacy en zorgen ervoor dat je informatie toch op de juiste plek belandt. Mail naar redactie@animalstoday.nl.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel