Rockstar Brian May (bekend van Queen) is een petitie gestart in een poging de dassen in Groot Brittannië te beschermen. In juli meldde PiepVandaag al dat de Engelse regering heeft besloten deze herfst duizenden dassen te doden, in een wrede testpoging de verspreiding van rundertuberculose onder controle te krijgen. De dieren zouden deze ziekte verspreiden.

Das
Das

Het is de bedoeling dat er zo’n 50.000 exemplaren verspreid over vier jaar worden gedood in de omgeving van Gloucester. Boeren mogen de dieren, die tot nu toe de status van beschermde soort genoten, doodschieten wanneer ze willen.

Brian May heef de afgelopen twee weken actie gevoerd tegen de dassenmoord, door op radio, TV, in kranten en andere media aandacht te vragen voor het probleem. Afgelopen donderdag riepen hij en andere leden van de dassenbeschermingsorganisatie “Team Badger” iedereen op geen zuivelproducten meer te kopen, afkomstig zijn van boerderijen waar dassen worden geschoten. Hij verklaarde te stoppen met het drinken van melk, zodra de eerste das is geschoten. Inmiddels is de petitie al 100.000 keer ondertekend

Brain May in interview over de dassenjacht 

De petitie is voor Nederlanders helaas niet te tekenen, wat wij wel kunnen doen om voor de dassen van Groot-Brittannië op te komen, lees je hier.

Bron ©PiepVandaag.nl