Op 4 oktober is het Wereld Dierendag. De hond wordt extra lang uitgelaten op het strand, de kat krijgt lekkere melk en de hamster krijgt een extra aaitje over zijn bolletje. Maar hoe zit het eigenlijk met de ándere dieren in ons land? De dieren in de bio-industrie verdienen het óók om aan gedacht te worden op dierendag.

Eet Geen Dierendag

Wakker Dier organiseert daarom voor de tweede keer ‘EetGeenDierenDag’: Wakker Dier wil dat 4 oktober dé dag wordt dat heel Nederland geen dieren eet. Het is nu al een groot succes doordat veel grote bedrijven meedoen zoals Vodafone, Nuon, Randstad, Siemens, Bol.com, Toyota, Tatasteel en Eneco. Zij serveren (zo goed als) vleesloos in het bedrijfsrestaurant.

Als heel Nederland meedoet, scheelt dat ruim 400.000 dieren een rit naar het slachthuis. Bovendien vindt Wakker Dier het belangrijk dat mensen beseffen dat, juist op Dierendag, het vlees op hun bord eigenlijk een dier is. Wakker Dier krijgt bijval van BN’ers-koppel Bastiaan en Tooske Ragas. Bastiaan: “Wij eten thuis wel vlees, voornamelijk biologisch. Maar ook wij realiseren ons dat we met elkaar teveel vlees eten. Daarom ondersteunen wij de EetGeenDierenDag-actie van Wakker Dier”.

Iedereen kan meedoen met EetGeenDierenDag en zijn of haar eigen bedrijf, vrienden en familie opgeven. Ook meedoen? Geef je dan nú op!

Bron: Wakker Dier ©PiepVandaag.nl