Na een oproep van het Wildlife SOS Elephant Conservation en Care Centre zijn lokale vrouwen meteen aan de slag gegaan. Het centrum waarschuwde voor temperaturen richting het vriespunt en daar hebben de lokale bewoners van het Indiase Mathura geweldig op ingesprongen: ze zijn aan het breien geslagen voor de olifanten.

truien
Peanut, een van de olifanten in het opvangcentrum | Foto: Wildlife SOS

Door de breiende vrouwen in Uttar Pradesh lopen de olifanten nu in sportieve, kleurrijke, gigantische wollen truien die ze beschermen tegen de kou. Ook zijn de dames niet te beroerd om er bijpassende beenwarmers bij te breien. En voorlopig zijn ze ook nog wel even bezig, want het maken van één trui duurt ongeveer 4 weken.

Het centrum vangt geredde olifanten op die een geschiedenis van verwaarlozing of mishandeling hebben. De oprichtster van het centrum, Kartick Satyanarayan, vindt het erg belangrijk om de dieren tegen de kou te beschermen.

“Onze olifanten zijn al zwak en kwetsbaar en zijn daardoor extra gevoelig voor aandoeningen zoals een longontsteking. Veel van onze dieren hebben ontstekingsziektes zoals artritis en door de kou hebben ze er dan nog meer last van.”

De opvang herbergt momenteel 20 olifanten die gered zijn uit illegaal gevangenschap, handel, uitbuiting op straat en circussen waar ze werden misbruikt en blootgesteld aan extreme wreedheid. Het doel voor 2017 is het redden van minstens 50 olifanten en Wildlife SOS hoopt dan ook dat de opvang kan uitbreiden met meer land.

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen