Gisteren om 14:00u riep de Dierenbescherming en Bont voor Dieren gezamenlijk Nederlanders op om hun steun te betuigen aan de bijna zes miljoen nertsen die jaarlijks aan hun einde komen in de Nederlandse bontindustrie. Op het Plein in Den Haag verrijst een gedenkkooi waaraan voorbijgangers hun persoonlijke boodschap of bloemetje kunnen hangen.

Nertsen - Bont voor Dieren - nertsenfokverbod
NEDERLAND WIL GEEN BONTFOKKERIJEN | Foto via Bont voor Dieren

Vorig jaar werd in Nederland het nertsenfokverbod van kracht dat een einde moest maken aan de bontfokkerijen in Nederland. Hierop zijn de nertsenhouders naar de rechter gestapt en die oordeelde helaas dat de door het Rijk geleverde compensatie onvoldoende was. De staatssecretaris is gelukkig in Hoger Beroep gegaan tegen deze uitspraak en wacht het vonnis af. Ondertussen willen Bont voor Dieren en de Dierenbescherming de nertsenhouders duidelijk maken dat er voor bontfokkerijen in Nederland geen plaats meer is en roepen  ze op om op te houden met procederen.

Directeur van de Dierenbescherming Frank Dales:

“85% van de Nederlanders wil geen bontfokkerijen in Nederland. Het parlement heeft ook tot een verbod besloten. Het is onbegrijpelijk dat de 160 nertsenhouders hun verzet niet staken en de realiteit onder ogen zien.”

Om de weerstand tegen bontfokkerijen nog eens extra duidelijk te maken zijn de twee dierenbeschermingsorganisaties een gezamenlijke petitie gestart. Op de campagnesite SamentegenBont wordt informatie gegeven over de nertsenhouderij in Nederland en kunnen mensen de petitie tekenen.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert:

“Het blijkt dat veel mensen geen idee hebben van de immense bio-industrie die Nederland nog steeds heeft als het om bont gaat. Met onze actie in Den Haag willen we de bijna zes miljoen slachtoffers een gezicht en stem geven.”

De petitie ‘Nederland wil geen bontfokkerijen’ was gisteren te tekenen op het Plein in Den Haag en is nu online te vinden http://www.samentegenbont.nl.

Persbericht Bont voor Dieren


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.