Een nieuwe video van PETA video laat zien hoe medewerkers op gigantische schapenboerderijen in Australië vlees van het achterwerk van schapen snijden met scharen, met de dieren gooien en ze trappen – en dat is slechts het topje van de ijsberg. In de afgelopen 16 maanden hebben PETA en haar zusterorganisaties vijf onthullingen naar buiten gebracht – waarvoor werd gefilmd in 37 verschillende bedrijven, op drie continenten – die laten zien dat schapen vaak verminkt, mishandeld en levend gevild worden – zelfs voor ‘diervriendelijke’ wol van zogenaamde ‘duurzame’ boerderijen.

wolindustrie - mishandeling schapen
Foto: screenshot video PETA

PETA woordvoerder Tim Zijlstra over de onthullingen:

“We hebben gezien dat zachtaardige schapen in hun gezicht worden geslagen, op de grond worden gesmeten en op barbaarse wijze worden gedood voor wollen truien en sjaals. PETA roept meelevende mensen overal in de wereld op om dit een wolvrije winter te maken en zich veganistisch te kleden.”

Scheerders worden vaak per hoeveelheid betaald, niet per uur, wat snel en gewelddadig werk aanmoedigt dat kan leiden tot gapende wonden op schapenlichamen, die medewerkers vervolgens dichtnaaien zonder de dieren pijnstillers te geven. PETA US – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit ‘dieren zijn niet van ons om te dragen’ – zal ook #WoolFreeWinter demonstraties organiseren in Los Angeles, New York en andere steden verspreid over de Verenigde Staten op de grootste winkeldag van het jaar, zwarte vrijdag. ‘Bloederige geschoren schapen’ zullen het winkelende publiek duidelijk maken dat wol toebehoort aan de oorspronkelijke eigenaar.

Waarschuwing, schokkende beelden:

Bron:

  • Persbericht PETA (People for the Ethical Treatment of Animals)