Cavia’s zijn echte knuffeldieren en daarom vaak geschikt geacht voor kleine kinderen. Soms, zoals in het geval van cavia Estella, blijkt dat ouderlijk toezicht wel vereist is. Estella werd door haar kleine baasje fijngeknepen en raakte hierdoor verlamd. En of dat nog niet erg genoeg was, werd zij samen met haar vriendje Pip langs de kant van de weg gedumpt. Estella was doodsbang en door haar verlamming niet in staat om zich te verplaatsen. Pip week geen moment van haar zijde. Gelukkig werden de cavia’s door een voorbijganger ontdekt en naar het Calaveras County asiel in Californië (Verenigde Staten) gebracht.

Cavia Estella - verlamde cavia
Cavia Estella | Screenshot video

Pas na een maand kreeg Estella medische verzorging. Kleine dieren ontglippen regelmatig aan aandacht in het overvolle asiel. Dankzij een oplettende vrijwilliger werd Estella samen met Pip overgebracht naar  Harvest Home Animal Sanctuary. Deze organisatie zorgt levenslang voor de geredde dieren die zij opvangt. Ook geeft zij voorlichting aan het publiek over de verzorging van dieren.

ESTELLA'S WISH: Meet Estella the Guinea Pig – the newest arrival and smallest resident at the sanctuary. Estella…

Posted by Harvest Home Animal Sanctuary on zaterdag 13 juni 2015

Harvest Home Animal Sanctuary zocht voor de verlamde Estella een oplossing om zich weer voort te kunnen bewegen. Ze namen contact op met Doggon’ Wheels , een organisatie die gespecialiseerd is in het maken van rolstoelen voor dieren. Harvest Home Animal Sanctuary startte daarna een actie om geld in te zamelen. En het is gelukt: kleine Estella rijdt nu blij rond in haar rolstoeltje.

Cavia Estella met haar rolstoeltje - verlamde cavia
Cavia Estella met haar rolstoeltje | Foto via Facebook

Al eerder schreven wij diverse berichten over dieren die dankzij een rolstoel weer volop van het leven kunnen genieten.

Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat