Een papegaai, een hond en een kat zijn door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) uit de woning van een zogenaamde ‘hoarder’, iemand die niks weggooit, verwijderd. Het huis stond zo ontzettend vol met spullen en viezigheid, dat er voor de dieren een onleefbare situatie was ontstaan.

Papegaai - onleefbare situatie
De papegaai en de kat zijn in bewaring genomen | Foto: LID

Toen de inspecteur van de LID met de politie aan kwam bij het huis, waren de ramen afgeplakt met kranten en kwam ze een vreselijke stank tegemoet. Na telefonisch contact kwam de bewoonster naar buiten en liet ze de inspecteur en de twee politieagenten binnen. Door alle opgestapelde rommel was er nauwelijks bewegingsruimte in het huis. Tussen alle troep, waaronder bakken met urine, stond een kooi met een grijze roodstaartpapegaai, die vrijwel geen eten en geen water had. Op de bank werd een jonge hond aangetroffen en in de vieze badkamer een zeer angstige kat, opgesloten tussen dozen vol uitwerpselen.

Na overleg met RVO.nl kreeg de LID-inspecteur toestemming om de papegaai en de kat in bewaring te nemen. De hond werd niet in beslag genomen. De viervoeter en de bewoonster werden tijdelijk elders ondergebracht.

De papegaai en de kat worden nu verzorgd bij een opvangdres. Voor de vrouw is hulp ingeschakeld en de situatie van de hond wordt de komende tijd extra gecontroleerd.

Bron: Dierenbescherming.nl ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor