Om aandacht te vragen voor de gruwelijke manier waarop foie gras wordt geproduceerd, heeft actrice Pamela Anderson het Franse parlement, de Assemblée toegesproken. Zij sprak haar steun uit voor een wetsvoorstel dat het vetmesten van ganzen en eenden moet verbieden.

foie gras
Voor het produceren van foie gras worden ganzen en eenden gedwangvoederd |Foto credit: pickled_newt via Foter.com / CC BY-NC-SA

Ganzen en eenden worden gedwangvoederd om hun lever snel te laten vervetten, om zo foie gras te produceren. Door een lange buis in de keel krijgen de dieren meerdere keren per dag een vette maïspap de maag ingepompt, wat leidt tot afschuwelijke angst en ademhalingsproblemen. De dieren worden in kleine metalen kooien gehouden, om er zeker van te zijn dat ze niet kunnen ontsnappen.

Elk jaar worden er alleen al in Frankrijk, de grootste producent van foie gras ter wereld, dertig miljoen dieren op deze gruwelijke manier mishandeld. In Nederland mogen ganzen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt, maar er worden ieder jaar wel enorme hoeveelheden foie gras uit het buitenland geïmporteerd.

Anderson voert al jaren actie tegen dierenleed. Zo kwam ze in actie voor de miljoen kippen die in de VS jaarlijks levend worden gebroeid in slachthuizen. Bij het broeien worden de dieren in kokend heet water ondergedompeld, zodat huid en veren loslaten. Anderson heeft samen met Mercy for Animals (MFA) een undercover video gemaakt, om de gruwelijke waarheid over de Amerikaanse kippenindustrie aan het licht te brengen.

In 2014 schreef ze de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een brief met daarin het verzoek een wet te steunen die vastlegt dat er in Israël geen bont meer mag worden gemaakt.

En dat Anderson zich niet alleen om de dieren bekommert bleek vorig jaar ging toen ze uit de kleren ging voor PETA om aandacht te vragen voor de enorme hoeveelheid water die in de vee-industrie wordt verbruikt.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl