In de nieuwste campagne van PETA kleedt Pamela Anderson zich uit om aandacht te vragen voor de enorme hoeveelheid water die in de vee-industrie wordt verbruikt.

kleren
© PETA

Volgens wetenschappers van het Wereld Water Forum zal in 2017 70% van de wereldbevolking geen toegang hebben tot schoon drinkwater.

Anderson, die jaren veganist is, zegt:

“Rivieren worden drooggelegd; niet alleen voor de dieren, maar ook voor gewassen die verbouwd worden om de dieren in de vee-industrie te voeden. De productie van een halve kilo rundvlees kost ongeveer net zo veel water als zes maanden aan douches.”

De campagne is geïnspireerd op Alfreds Hitchcock’s film Psycho en is hier te bekijken:

Volgens de US National Academy of Sciences verbruikt de vee-industrie een derde van het zoete water in de wereld. The Verenigde Naties heeft de vee-industrie benoemd als “een hoofdrolspeler bij het vergroten van watergebruik” en “waarschijnlijk de grootste sector als bron voor watervervuiling”.

In Californië – de staat waarin Anderson woont – heeft gouverneur Jerry Brown vorige maand een controversieel beleid ingevoerd dat het stedelijk waterverbruik met 25 procent moet verminderen – zonder het waterverbruik door dieren in de vee-industrie, wat de belangrijkste oorzaak van de droogte in Californië is, te beperken.

Bron: PETA ©PiepVandaag.nl