Er is nieuw beeldmateriaal naar buiten gebracht van een orka in SeaWorld in San Diego die zo ongelukkig is dat ze de hele dag voor zich uit staart naar een muur. Ook is op de beelden te zien dat het dier blauwe plekken op haar buik heeft. Deze kneuzingen zijn veroorzaakt omdat het jong van deze orka voortdurend tegen haar aanschurkt om aandacht te vragen.

SeaWorld
De moeder is nauwelijks geïnteresseerd in haar jong | Foto: screenshot video

De beelden zijn gemaakt door Dr. Ingrid Visser, zeebioloog en orka-expert en John Hargrove, voormalige trainer van orka’s in SeaWorld, voor een nieuwe documentaire Superpod. Op de beelden is te zien dat orka Kasatka haar twee jaar oude jong Makani pertinent geen aandacht wil geven. Ingrid Visser:

“Het kalf vraagt constant om eten, zo wanhopig, zo verveeld. Door het constante schurken, heeft de moeder kneuzingen aan haar buik opgelopen. Mogelijk gedraagt het jong zich ook zo door de stress van de gevangenschap.”

Met deze onthutsende beelden ligt SeaWorld wederom onder vuur.

Medicijnen
Eerder dit jaar deden enkele trainers van orka’s  een boekje open over hun voormalige werkgever SeaWorld. Zo vertelden de ex-werknemers aan website ‘The Dodo’ dat veel orka’s in de parken van SeaWorld dagelijks medicijnen toegediend krijgen om stress en depressie te onderdrukken.

Om als orka te overleven in een bassin heb je een flinke hoeveelheid medicijnen nodig. Naast benzodiazepines, om de orka’s in toom te houden, krijgen zij bij SeaWorld ook antipsychotica toegediend om het testosteron te onderdrukken. Zo kreeg een orka met een zogend kalf van nog maar 9 dagen valium (een benzodiazepine) toegediend. Verder krijgen de dieren nog maagzuurremmers, antibiotica als preventie tegen infecties en anticonceptie om zwangerschap te reguleren. Het dieet van medicijnen wordt nog aangevuld met ruim 35 kilo aan gelatine per dag om uitdroging te voorkomen.

Bekijk de video waarin de experts uitleg geven over de orka die haar jong niet meer wil verzorgen:

Bron ©PiepVandaag.nl