Orka Morgan wilde geen zelfmoord plegen, maar zichzelf redden. Dat zegt mariene bioloog Dr. Ingrid Visser uit Nieuw-Zeeland. Verontrustende beelden van Morgan die zichzelf op het droge had gegooid tijdens een orkashow in Loro Parque op het Spaanse eiland Tenerife, doken eerder deze week op. Ooggetuigen verklaarden dat het leek alsof Morgan zelfmoord wilde plegen.

Morgan
Orka Morgan op het droge in Loro Parque | Foto: screenshot video Looopings/YouTube

Dr. Ingrid Visser verklaart het gedrag van orka Morgan:

“Ze komt uit het water om vijandig gedrag van de andere orka’s te vermijden”.

Visser is mariene bioloog bij de Orca Research Trust en is zeer bekend met de situatie van Morgan. Morgan heeft het zwaar in Loro Parque, een dolfinarium op Tenerife. Anderhalve maand geleden kwamen er beelden naar boven van een zeer gestreste Morgan die herhaaldelijk met haar hoofd tegen een metalen hek beukte. Het leek een wanhopige poging om de immens kleine bak, waarin zij het grootste gedeelte van de dag doorbrengt, te ontsnappen.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

SeaWorld is de eigenaar van Morgan, die in Loro Parque wordt gebruikt om mensen te vermaken tijdens orkashows. Volgens SeaWorld kan Morgan, die in Nederland aanspoelde, niet worden vrijgelaten in het wild omdat ze doof zou zijn en omdat ze niet de vaardigheden zou hebben om in het wild te overleven.


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.