Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren heeft gisteren een oorkonde aangeboden aan de brandweer van Gorinchem voor het reanimeren van kat Mila. Op woensdag 6 februari brak er brand uit in het huis van het baasje van Mila. De bewoonster wist het appartement op tijd te ontvluchten, maar toen de brandweer arriveerde bleek de kat nog in huis te zijn.

brandweerauto - reanimeren
Foto: Alf van Beem / Wikimedia Commons

De brandweer van Gorinchem twijfelde geen moment: ze gingen naar binnen om Mila te redden. Ze was bedwelmd door de rook en werd met verstikkingsverschijnselen naar buiten gedragen. Een van de brandweerlieden reanimeerde de kat, waardoor ze overleefde.

De Partij voor de Dieren is blij dat de Gorinchemse brandweer aandacht heeft voor hulpverlening aan mens én dier in nood. Zonder de redding en reanimatie van de brandweer zou Mila het waarschijnlijk niet overleefd hebben. De brandweer speelt een belangrijke rol bij het redden van dierenlevens bij brand. Het optreden van de brandweer in Gorinchem heeft dan ook een oorkonde verdiend.

Marianne Thieme: “Het is geweldig dat de brandweerlieden oog hebben voor álle levende wezens in nood. We hebben daar grote bewondering voor.”

Bron: Partij voor de Dieren ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor