In Heist-op-den-Berg (België) betrapte een getuige twee tieners die een schaap met hun boekentas aftuigden op heterdaad. Voor de kerstperiode stonden twee schaapjes in de kerststal aan de kerk. Toen de scholieren werden opgemerkt, zetten ze het meteen op een loopje.

kerststal
Foto Credit: ::Marco:: via Compfight cc

Ivo Goormans (52) zag het gebeuren:

“Om 7u ’s morgens zag ik twee jonge kerels aan de kerststal. Ze leken maar dertien of veertien jaar oud. Ik kon mijn ogen niet geloven, want ze waren met hun boekentas op het hoofd van de schaapjes aan het slaan. Ik ben dan teruggedraaid met mijn brommer om ze tegen te houden. Toen ze dat zagen, sprongen ze op hun fiets en vluchtten ze weg.”

Goormans moest de achtervolging staken door werkzaamheden aan het Belgische wegdek rond de kerk. Hij blikt emotioneel terug:

“Toen ik daarna weer naar het schaapje dat er het ergst aan toe was ging kijken, is het op mijn schoot gestorven. Er was niets meer aan te doen”

Jos Van den Broeck bouwt deze kerststal elk jaar met veel toewijding op. Hij heeft absoluut geen begrip voor het gebrek aan respect.

“Ik snap niet wie er plezier in kan scheppen om die beestjes op zo’n agressieve wijze lastig te vallen. Dat is ziek. Half vorige week hebben we ook al een schaapje dood teruggevonden. Ik dacht toen dat het gewoon iets gekregen had en we hebben het gewoon vervangen door een nieuw. Maar nu we dit gezien hebben, denken we daar natuurlijk anders over.”

De politie tracht uit te zoeken wie de daders zijn, maar voorlopig blijft de zaak mistig. De schaapjes zullen worden vervangen door nieuwe en er wordt overlegd hoe men deze kan beschermen zodat dit voorval zich niet herhaalt.

Bron ©PiepVandaag.nl Bram Vogels