De politie heeft een onderzoek ingesteld naar seksueel misbruik van lammetjes op Texel. In de afgelopen tijd zijn er maar liefst drie lammetjes gemolesteerd, zo meldt een dierenarts aan RTV Noord-Holland.

seksueel misbruik
Foto: screenshot reportage RTVNH

Het meeste recente geval mishandeling vond afgelopen week plaats. Het diertje werd gevonden met druppeltjes bloed rond haar vagina. De politie heeft dierenarts David Thijssen verzocht een uitstrijkje te maken. De politie kan dan kijken of er nog menselijke sporen en/of DNA teruggevonden kan worden.

Verplaatst
Het lammetje werd tussen een andere groep schapen gevonden, waar ze niet hoorde te staan. Het dier is dus verplaatst. De dierenarts ontdekte een verwonding aan de vulva. Thijssen:

“Het is bijna onmogelijk dat zoiets per ongeluk gebeurt. Bovendien hoorde het lammetje daar niet. Daarnaast is dit niet de eerste keer dat een lammetje of jong schaap met verwondingen aan de vulva wordt gevonden.”

Dit is al de derde keer dat de dierenarts zo’n geval onder ogen krijgt. Afgelopen januari was er een ander jong schaap dat zo was toegetakeld, dat het bezweek aan haar verwondingen. Er gebeuren volgens dierenarts Thijssen rare dingen op het Waddeneiland:

“Het vorige lam van een paar maanden terug is na vier dagen overleden. Toen bleek dat er een verwonding van de vagina naar de buikholte zat.”

Sociale controle
Vorig jaar zijn enkele schapen meerdere keren op kilometers afstand van hun weiland teruggevonden. Thijssen roept op tot sociale controle:

“Camera’s ophangen heeft niet zo’n zin. We hopen dat de Texelaars hun ogen en oren open houden.”

Bekijk hieronder  een reportage van RTV Noord-Holland:

Getuigen
PiepVandaag.nl vraagt dringend mogelijke getuigen of mensen die meer weten over de dader(s) contact op te nemen met de dierenpolitie via telefoonnummer 144.

Bronnen: RTVNH, RTVNH © PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor