Hoewel op de gruwelijke moord op Afrikaanse olifanten zoals Satao en Mountain Bull wereldwijd geschokt en emotioneel is gereageerd, gaf de Namibische regering doodleuk een vergunning af voor het bejagen en doden van een jonge olifantstier in de Namibische woestijn. Tegenstanders zijn ervan overtuigd dat dit een manier is om stemmen te winnen voor de komende verkiezingen: het vlees van olifanten wordt onder de inwoners van de regio verdeeld (‘meat-for-votes’). 

Namibische
Mannetjesolifant – Addo Elephant National Park | Foto: Wikimedia Commons

Het jonge dier dat de bijnaam ‘Delta’ had gekregen behoorde tot de Ugab kudde en werd op 14 juni legaal bejaagd in een van de Namibische toeristische trekpleisters, Sorris-Sorris. De Namibische regering heeft meer vergunningen verleend, waarmee zes woestijnolifanten mogen worden gedood. Namibische woestijnolifanten zijn Afrikaanse olifanten die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn.

‘De lokale bevolking moet op de een of andere manier profiteren van de olifanten, anders gaan ze stropen, aldus Romeo Muyunda, woordvoerder van het ministerie van Milieu en Toerisme.

Ondanks protesten van dierenbeschermingsorganisties en NGO’s is de Namibische regering niet op andere gedachten te brengen en beweert dat het afgeven van jachtvergunningen onderdeel uitmaakt van het natuurbeschermingsbeleid. Niet alleen is men van plan op deze manier plaatselijke zieltjes te winnen, de regering is ook van mening dat het nodig is om olifanten die problemen veroorzaken te doden. Trofeejacht is volgens een recent persbericht een van de belangrijkste bronnen van inkomsten in Namibië. Geen verrassend standpunt voor een land dat berucht is vanwege de barbaarse slachtpartijen van pelsrobben.

Bekijk voor meer informatie de Facebookpagina Against Trading Lives of Rare Desert Elephants for Votes in Namibia en teken deze Avaaz-petitie tegen de jacht op woestijnolifanten.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.