De afschuwelijke slachting van pelsrobben in Namibië is weer van start gegaan. Beelden van de slachting hebben de regering er helaas wederom niet van kunnen overtuigen met de jacht te stoppen.

Pelsrobben Namibië
Pelsrobben bij Cape Cross, Namibië. Foto: Wikimedia Commons

Volgens de regering moeten de robben worden afgemaakt omdat ze jaarlijks 700.000 ton vis voor de kust van vangen. Op de gruwelijke beelden in de video gemaakt door Earthrace Conservation wilde de regering niet reageren.

Vanaf deze week wordt elke dag vanaf zes uur op de pelsrobben gejaagd. De dieren worden doodgeknuppeld met knuppels waarin stalen pinnen zitten. Na drie uur als het strand veranderd is in een bloedbad komen bulldozers het strand schoonvegen. Een paar uur later komen de eerste toeristen de pelsrobben bezichtigen in het nota bene beschermde reservaat.

De robbenjacht in Namibië is de wreedste ter wereld. De dieren leven bij elkaar in groepen en als de pups tussen de zeven en elf maanden oud zijn worden ze gescheiden van hun moeder. De pelsrobben raken in paniek en de massaslachting kan beginnen.

In 1990 is het naburig gelegen Zuid-Afrika de jacht op de dieren verboden. Dat heeft volgens Earthrace overigens geen enkel negatief effect gehad op  de visserij.

PETA is een e-mailactie gestart

Bron: Trouw ©PiepVandaag.nl