Een motorrijdster in Amerika heeft afgelopen maandag een kitten gered van de dood. De anonieme heldin stond voor het stoplicht te wachten, toen ze het kleine rode katertje uit een auto zag vallen. Ze twijfelde geen moment en maande het verkeer op de drukke kruising te stoppen, zodat zij het katje kon redden.

Skidmark - Motorrijdster redt kitten
Skidmark is ‘safe and sound’ | Screenshot video

Het had niet veel gescheeld, of het kleine katje was plat gereden door een pick-up truck. Zodra de motorrijdster realiseerde dat er een kitten op straat lag, rende ze de kruising op, pakte de kitten, rende naar de stoep en gaf hem aan een voorbijganger, zodat ze terug kon rennen en haar motor van het drukke kruispunt kon verwijderen. Ze reed terug naar de vrouw die het katje vast had en ze plaatsten het geschrokke diertje in haar helm, waar hij even kon bijkomen.

Bekijk hier onder de reddingsactie:

De motorrijdster concludeert na het terugzien van haar beelden, dat het katje uit een auto viel. Ze heeft geprobeerd de eigenaar van de pick-up truck te traceren aan de hand van de naam op een bedrijfslogo, dat op de auto staat. Ze schrijft op Reddit:

“Ik wilde dat ze weten dat het poesje nog leeft, in het geval ergens een kind zit te huilen.”

Vooralsnog heeft niemand haar teruggebeld. Ze verklaart op YouTube:

“Ze heeft mijn nummer en een samenvatting van wat er is gebeurd. Ze heeft nog niet teruggebeld.”

De motorrijdster heeft besloten het kleine rode katertje, dat ze Skidmark (remspoor), of kortweg Skids, heeft genoemd, voorlopig te houden. Ze is met hem naar de dierenarts geweest en buiten het feit dat hij ringworm heeft, is Skids helemaal gezond. Hij is ongeveer een maand oud. Skids heeft het helemaal naar zijn zin bij zijn redster in nood. Hij vindt het heerlijk om met haar op de bank te spelen, zoals je in onderstaande video kunt zien:

GoPro, fabrikant van de camera die ze op haar helm heeft en waarmee de gehele reddingsactie is vastgelegd heeft contact opgenomen met de motorrijdster:

“De definitie van een held. Bedankt voor het redden van dat schattige poesje.”

GoPro belooft een zorgpakket voor de poes naar de motorrijdster te zullen sturen.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor