Tijdens een inval in de buurt van de beruchte Tiger Temple in Thailand heeft de politie mogelijk een tijgerslachterij aangetroffen. Er werd een enorme snijplank en een veelheid aan messen gevonden. De autoriteiten hebben het vermoeden dat het om een slachterij gaat die werd gebruikt om tijgers te slachten.

tijgerslachterij
Tijgertempel | Foto: MichaelJanich/Wikipedia

De inval vond plaats na een tip die de politie kreeg. Agenten troffen in het afgelegen huis vier levende tijgers aan en 12 lege kooien. Vermoedelijk werd het huis gebruikt als slachterij en opslag. Twee verzorgers die op het moment van de inval aanwezig waren in het pand zijn opgepakt. Plaatsvervangend commandant van de politie Montri Pancharoen over de slachterij:

“We denken dat de tijgertempel het huis gebruikte om tijgers te houden, voordat ze geslacht werden. Hun vlees en botten werden geëxporteerd naar het buitenland of naar restaurants in Thailand, die het aan toeristen serveren.”

Welpjes
De lugubere vondst werd gedaan een week na de in beslag name van 137 tijgers uit de zeer omstreden Tiger Temple, beter bekend als Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno tempel. Daar werden ook 40 dode tijgerwelpjes in een vriezer gevonden, vermoedelijk ook bestemd voor de handel.

De tempel bevindt zich in de provincie Kanchanaburi, ongeveer 120 kilometer van Bangkok en was al jaren één van de meest omstreden attracties van Thailand. Volgens de Boeddhistische monniken die de tempel runnen, zou de tijgertempel een veilige, beschermde opvanglocatie zijn voor in beslag genomen tijgers. De werkelijkheid is echter heel anders, zo blijkt wederom na de gruwelijk vondst.

Keten
Volgens Pancharoen is de Tiger Temple nog maar het begin van een grote keten waarin tijgers illegaal worden verhandeld. De overheid vermoedt dat de monniken de tijgers in de tempel mishandelden en illegaal fokten om ze te verkopen.

Bron ©PiepVandaag.nl