In de beruchte tijgertempel in Thailand hebben autoriteiten tientallen dode dieren, waaronder 40 tijgerwelpjes, gevonden in een vrieskist in de keuken. Verder zijn er een grizzlybeer, een beermarter, 12 neushoornvogels en allerlei lichaamsdelen van dode dieren aangetroffen.

Tijgertempel
Tijgertempel | Foto: MichaelJanich  [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons
Deze lugubere vondst werd gedaan toen de autoriteiten bezig waren met het in beslag nemen van 137 tijgers van deze zeer omstreden tijgertempel, beter bekend als Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno. De tempel bevindt zich in de provincie Kanchanaburi, ongeveer 120 kilometer van Bangkok en is al jaren één van de meest omstreden attracties van Thailand. Volgens de Boeddhistische monniken die de tempel runnen, zou de tijgertempel een veilige, beschermde opvanglocatie zijn voor in beslag genomen tijgers. De werkelijkheid is echter heel anders, zo blijkt wederom na de gruwelijk vondst.

De Nederlandse dierenbeschermer Edwin Wiek en zijn organisatie Wildlife Friends Foundation Thailand zijn betrokken bij de herplaatsing van de tijgers. Inmiddels zijn 52 tijgers overgebracht naar een opvangcentrum van de overheid. 85 tijgers moeten nog worden getransporteerd.

De monniken van de tijgertempel hebben nog geen verklaring afgelegd over waarom er zoveel, veelal, bedreigde dode dieren in de tempel aanwezig waren. Bekijk hier de foto’s van de gevonden dode dieren.

Bron  ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor