En moederolifant en haar baby in het Oldereski Wildlife Conservancy in Kenia zijn gered, nadat ze beiden verwondingen hadden opgelopen door stropers. De moederolifant had een speer in haar rug gekregen en haar kind was in een kabelval gelopen, die een diepe wond had veroorzaakt in zijn been, dat begon te ontsteken.

stropers
Still YouTube

Het SkyVet team van het David Sheldrick Wildlife Trust werd ingeschakeld en vloog direct naar de wildlifereservaat, in de Masai Mara. Het team verdoofde de babyolifant en zijn moeder, verwijderde de kabel die om de been van de jonge olifant verstrikt zat en verzorgde zijn geïnfecteerde wond. Daarna was zijn moeder aan de beurt: de speer werd uit haar rug verwijderd en de wond werd verzorgd. Daarna kregen beide olifanten een injectie of ze weer te laten ontwaken, waarna ze de wijde wereld weer in trokken.

Het is zeer waarschijnlijk dat de moederolifant en haar jong de verwondingen hebben opgelopen door stropers. Elke 15 minuten wordt een olifant vermoord voor zijn ivoor en wetenschappers voorspellen dat als het stropen op deze schaal voortzet, de olifant over 10 jaar uitgestorven zal zijn.

Bekijk hieronder een video van de reddingsactie:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: One Green Planet ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor