Van 10 tot en met 12 juni 2016 zal ik voor de 4e keer het gezellige en leerzame Doggy Days weekend organiseren op Landal Twenhaarsvelt (Holten), dit is een prachtig hondvriendelijk park op de Sallandse Heuvelrug. Tijdens Doggy Days kan je met je hond(en) aan heel veel activiteiten deelnemen.

Doggy Days

Onze hondentrainers zullen instructies en begeleiding geven in behendigheid, Hoopers en er wordt een packwandeling in de Cesar Millan-stijl gedaan. Naast de activiteiten zijn er ook tal van lezingen en workshops, allemaal over het optimaal omgaan en functioneren van en met je hond(en). Wij houden niet van hondenshows of schadelijke raskenmerken die helaas bij veel hondenrassen aanwezig zijn. We vinden dat een hond gezond, gelukkig en vooral “hond” moet zijn.

Onze hondentrainers zijn van verschillende opleidingen en achtergronden, van Cesar Millan tot aan Martin Gaus, waardoor wij ook niet één visie aanhangen, maar meerdere methoden aanbieden. Hierdoor kan elk baasje (en zijn hond(en)) zelf een keuze maken welke methode (of combinaties van methoden) het beste bij een bepaalde hond-baascombinatie past.

Er is altijd een team van dierenartsen aanwezig, als er toch iets mis gaat met een hond en om cursussen en presentaties te geven. Hierin hebben we dit jaar ook een uitbreiding; er zal een manueel therapeut voor dieren aanwezig zijn! Een manueel therapeut behandelt dieren op inzicht, ervaring en gevoel en is een goede aanvulling op de reguliere diergeneeskunde vinden wij, we willen dit aanbieden en dan mogen onze deelnemers er zelf een keuze in maken. Na zijn presentatie zal hij ook enkele dieren lezen en daar waar nodig behandelen.

Doggy Days

Maar we zijn niet het hele weekend serieus! “De Leukste Hond van Nederland verkiezing”, is een terugkerend en erg gezellig programmaonderdeel, vaak is het een blije kruising met een grijze snuit die wint! Het gaat hierbij om een gezonde hond, die lekker in zijn vel zit, en niet om uiterlijke
kenmerken zoals dit helaas bij de meeste hondenshows het geval is.

Op zondagavond is er de Honden Bingo, lekker samen met de honden erbij prijzen voor je honden winnen. Honden zijn trouwens overal in het park welkom en mogen alles meedoen, alle presentaties, zelfs in het restaurant mogen de honden mee.

Het Doggy Days-arrangement is inclusief alle activiteiten en drie overnachtingen (vrijdag t/m zondag).

Piet Hellemans, dierenarts ©PiepVandaag.nl