Modefabriek is een halfjaarlijks professioneel platform waar honderden merken en labels hun
nieuwste collecties presenteren aan de retailsector, pers, stylisten en andere modeprofessionals. Uiteraard was ook Bont voor Dieren aanwezig om de trends te signaleren voor de volgende winter en om bedrijven over te halen bontvrij te worden.

Met meer dan twintig merken
is Bont voor Dieren ontzettend blij om te kunnen melden dat veel bedrijven (nog steeds) een bontvrij beleid voeren en dat de lijst van bontvrije winkels aanzienlijk is uitgebreid. Meer dan twintig bedrijven die een bontvrij beleid voeren hebben de officiële bontvrij verklaring ondertekend. Verschillende retailers gaven uit zichzelf aan graag op de lijst te willen, om te laten zien dat klanten van hen alleen bontvrije collecties kunnen verwachten.

Bont voor Dieren verwelkomt o.a. Penn & Ink, Nümph, Elsien Gringhuis, OSI Femme, Olsenhaus, Loungelife, Studio Jux, Twin Couture, Format, Juffrouw Jansen en Ultimate Mik’s.

Groot belang
Veel bewuste consumenten hechten waarde aan een duidelijk signaal tegen het toenemende gebruik van bont in kleding en schoenen. Maar een plek op onze bontvrijlijst is ook voor de merken zelf van grote waarde. Bedrijven die de verklaring tekenen komen niet alleen op de Nederlandse bontvrijlijst, maar worden ook opgenomen binnen het Fur Free Retailer Program dat door internationale dierenbeschermingsorganisaties gehanteerd wordt. Er is dus ook in het buitenland positieve aandacht van hun bontvrije beleid.

Minder bont
Het viel het team van Bont voor Dieren verder op dat er minder bont werd aangeboden dan vorig jaar. Ook werd er meer kwalitatief nepbont verkocht, dat op het eerste oog moeilijk te onderscheiden was van echt. Verschillende merken die nog wel echt bont in hun collectie hadden, gaven aan dit volgend jaar niet meer te willen. Vanwege de goedkope uitstraling die het product in de afgelopen tijd heeft gekregen – doordat het zelfs op de markt voor een prikkie te vinden is, en door programma’s als Oh Oh Cherso waarin de niet zo stijlvolle kandidaten gesponsord werden door een bontmerk – is ook voor hen de exclusiviteit er wel vanaf.

Bron: Bont voor Dieren