Fawn werd geboren als melkkoe en kwam niet gelukkig ter wereld. Tijdens de geboorte viel Fawn namelijk op een harde vloer waardoor haar voorpoot brak. Dit was voor de boer de reden om voor het kalfje een nieuw huis te zoeken en dat lukte. Ze kwam terecht op een veilige plaats maar haar voorpoot bleef voor problemen zorgen. Na een zwaar leven met een misvormde poot komt het dankzij de Amerikaanse Woodstock Farm Animal Sanctuary gelukkig toch nog goed voor Fawn.

Fawn
Met Fawn gaat het gelukkig goed. (Foto: screenshot video)

Nadat Fawn was weggehaald bij de boer kwam ze terecht bij iemand die haar wilde helpen, en deze persoon schakelde gelijk de dierenarts in. Helaas behandelde de dierenarts het kalfje niet op de juiste manier, waardoor er een ontsteking ontstond in de voorpoot. Deze ontsteking zorgde ervoor dat Fawn niet meer kon steunen op haar voorpoot en dus met de andere drie poten moest lopen. Het kalfje bleef maar groeien waardoor ze steeds moeilijker ging lopen, en hierdoor vervormde ook haar andere voorpoot.

Gelukkig was daar de Woodstock Farm Animal Sanctuary om Fawn te helpen. Ze brachten de inmiddels bijna volwassen koe naar het dierenziekenhuis en daar won ze alle medewerkers voor zich. De aanhankelijke en knuffelbare Fawn onderging een operatie aan beide voorpoten. En met succes, want beide poten zijn rechtgezet, en dankzij dagelijkse therapie en veel geduld gaat het lopen steeds beter voor de eens kreupele koe.

Bekijk Fawn’s hartverwarmende verhaal in onderstaande video:

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.