Kledingmerk McGregor stopt met de verkoop van echt bont. Het Nederlandse bedrijf zal geen producten met echt bont meer inkopen en heeft de Bontvrijverklaring van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren ondertekend, zo meldt de dierenrechtenorganisatie op haar website.

McGregor logo

Caroline Pluym, fashion campaigner Bont voor Dieren:

“Veel bewuste consumenten hechten waarde aan een duidelijk signaal tegen het toenemende gebruik van bont in kleding. Wij zijn blij dat onze acties tegen bontverkopende bedrijven succesvol zijn.”

Eerder al ondertekenden bedrijven als Zalando Nederland, Zara en Wehkamp de Bontvrijverklaring. Een stap in de goede richting naar een bontvrij Nederland.

McGregor wil zich ook graag inzetten voor een importverbod op bont. Jan Paul ten Hoopen, algemeen directeur van McGregor:

“McGregor werkt graag mee aan het realiseren van een gelijk speelveld, wat alleen bereikt kan worden als de overheid op grotere schaal daarop actie onderneemt. Wij willen graag verantwoord ondernemen en er is een erg goede ontwikkeling omtrent imitatiebont.”

Opvallend is wel dat Gaastra, dat onder het moederbedrijf McGregor Fashion valt, wél echt bont blijft gebruiken. Gaastra geeft aan dit te blijven doen om zo de internationale concurrentiepositie niet in gevaar te brengen.

McGregor stond voorheen op de ‘Te Bontlijst’, een zwarte lijst van Bont voor Dieren, met daarop namen van bontverkopende winkels en kledingmerken. Gaastra staat daar vanzelfsprekend nog altijd op.

Bont voor Dieren pleit in het Europees parlement voor een importverbod op bont, maar geeft aan dat bedrijven ook zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen wat verantwoord en diervriendelijk ondernemen betreft.

Bron: Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl