De ‘Te Bontlijst’ van Bont voor Dieren werkt!! Nadat de ketens The Sting en Perry Sport al besloten de verkoop van  bont te stoppen, is nu ook Rinsma Fashion in Gorredijk overstag. De eigenaar stopt vanaf volgend seizoen met de verkoop van bont.

Te bontlijst

Volgens de eigenaar laat hij zijn hart spreken.

“We staken de bontverkoop voor de dieren en uit respect voor mensen die tegen bont zijn.”

Het feit dat de winkel op de zwarte lijst staat van Bont voor Dieren en alle negatieve publiciteit die hij daardoor kreeg heeft wel zwaar meegewogen in zijn beslissing.

“Ik was niet blij dat we op die lijst stonden, daar ben ik eerlijk in.”

De ‘Te Bontlijst’ is samengesteld omdat Nederlandse bedrijven, waaronder Gaastra en Nickelson, ondanks de uitgebreide voorlichting die Bont voor Dieren hen heeft gegeven, toch doorgaan met de verkoop van bont.

Op de ‘Te Bontlijst’ staan de bedrijven die door consumenten zelf zijn getipt. Bont voor Dieren roept iedereen dan ook op om bontverkopende bedrijven door te geven via haar website bontvoordieren.nl. Daar is naast de ‘Te Bontlijst’ ook een voorbeeldbrief te vinden die naar de bedrijven kan worden gestuurd, met de mededeling dat de winkel geboycot zal worden zolang er geen bontvrijbeleid wordt gehanteerd.

Eerder al kozen Groupon, Kleertjes en Perry Sport voor een bontvrijbeleid na publieke druk van Bont voor Dieren en haar achterban.

Bron: Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl