Flippy, een jonge groene zeeschildpad, zwemt weer vrolijk rond in zijn verblijf bij het Gumbo Limbo Nature Center in Florida. Een paar weken geleden was dat wel anders. Flippy werd namelijk gevonden op het strand met een zwaar gewonde flipper, die er bijna afviel door de beet van een roofdier.

zeeschildpad flippy

Dierenartsen hebben snel gewerkt om de kleine zeeschildpad te helpen. Flippy werd er weer bovenop geholpen, door eerst kleine hechtingen te plaatsen in de rechter flipper. Toen deze goed was genezen, hebben ze met nietjes de flipper op zijn plaats gehouden en dat heeft gewerkt! Op een Instagramfilmpje is te zien hoe Flippy ondanks zijn verwonding weer vrolijk rondzwemt.

Flippy is niet de enige patiënt van de revalidatiekliniek (met een knipoog turtle rehab genoemd): jaarlijks komen er vele schildpadden binnen. Ze zijn aangespoeld op het strand, geraakt door propellers van boten of in aanraking gekomen met vishaken en krijgen de hulp die ze nodig hebben om daarna weer te kunnen genieten van hun vrijheid.

Bekijk hieronder het filmpje van Flippy:

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.