In China is een man gespot die met een krokodil aan het wandelen was. De man, die de eigenaar van een kebab tent blijkt te zijn, slachtte het reptiel na de wandeling om er kebab van te maken.

krokodil
Foto: publiek domein

De man en de krokodil trokken veel aandacht in de straten van Shenyang, een stad in het Noordoosten van China. De bek van de anderhalf meter lange krokodil was dicht getapet en de krokodil had een tuigje om. Het arme dier werd gespot terwijl het werd meegesleept aan het tuigje en gedwongen om op zijn achterpoten te lopen. Op deze manier werd het dier door een aantal hele drukke straten in de stad gesleept. Vanwege de tape om de bek kwamen mensen naar het dier toe om van dichtbij foto’s te nemen. En de bestemming van het dier: de slacht.

Dierenwelzijnsorganisaties waren geschokt door de foto’s van de krokodil die online verschenen. Zo vertelde Mimi Bekhechi, Internationale Programma Directeur bij PETA:

“Het zijn intelligente, nieuwsgierige dieren die pijn en angst voelen, net als wij, en vanwege hun trage stofwisseling, kan het een aantal pijnlijke uren duren voordat ze sterven nadat hun ruggenmerg met een beitel is gescheiden.”

Geslacht voor zijn vlees
De eigenaar van het reptiel is de eigenaar van een kebabtent. Hij was met de krokodil onderweg om het dier te slachten. China en Hongkong zijn de grootste importeurs van krokodillenvlees. Het vlees is in Azië vooral gewild vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen die het zou hebben.

Bron: Daily Mail ©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.