Een pianist in de Turkse stad Istanboel heeft negen zwerfkatten van straat gered en ze een nieuw thuis gegeven. Nu zijn ze zijn meest loyale publiek.

piano
De katten van Sarper Duman houden van zijn pianospel | Foto: Instagram Sarper Duman

Sarper Duman heeft naast muziek nog een grote passie: katten! Hij haalde maar liefst negen katten van de straat, gaf ze medische verzorging, eten en drinken en een liefdevol thuis. Duman:

“Ik speel bijna elke avond piano thuis en wanneer ik ga zitten om te spelen komen al mijn katten rond me staan om bij mij te zijn en ze vinden het heerlijk om rond de piano te slapen.”

piano
Foto: Instagram Sarper Duman

Als hij niet speelt, liggen de katten lekker op de toetsen te relaxen. Duman behandelt zijn katten als de koningen en koninginnen die ze zijn:

“Ze zijn rustgevend, ik heb meer rust dankzij hen.”

piano
Foto: Instagram Sarper Duman

Een van de katten die Duman van straat heeft gehaald is blind. Samen kunnen zij uren luisteren naar de muziek die de vogens buiten maken. Duman:

“Zijn meest gelukkige moment is wanneer Veysel in het raam zit. Luisteren naar de vogels en frisse lucht opsnuiven is onze favoriete activiteit. Elke dag zit ik daar een uur met mijn engel.”

Af en toe maakt hij samen met zijn katten muziek:

Duman heeft een hechte band met zijn negen katten. Stuk voor stuk heeft hij ze in abominabele toestand van straat gehaald en zelf helemaal opgekalefaterd. Duman:

“Zij zijn mijn leven, zij zijn mijn hart, zij zijn mijn vrede.”

Being a cat doesn’t stop you to be cool 😎🐈

Een bericht gedeeld door Sarper Duman (@sarperduman) op

Bron: LoveMeow ©Animals Today Monique van Dijk Armor