Het einde van het stierenvechten komt steeds dichterbij op de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen. Dankzij de campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed) hebben de autoriteiten van Mallorca zichzelf en het eiland tegen het stierenvechten verklaard.

Mallorca
Spaanse vechtstieren | Foto: Alain MISTRAL/Wikipedia

Deze uitspraak kwam na een stemming met 20 stemmen vóór van de politieke partijen Podemos, Més per Mallorca, PI en PSIB, 8 tegenstemmen van de PP en 2 onthoudingen. De volgende stap is de Balearen stierenvechtvrij te laten verklaren. Met een verbod zouden de Balearen de derde deelstaat in Spanje worden die het stierenvechten verbiedt.

Marius Kolff, directeur van CAS International, vindt het geweldig nieuws, juist nu de Europese ministers zich moeten uitspreken over de landbouwsubsidies:

“De begroting hiervoor werd onlangs verworpen door het Europarlement omdat er verborgen subsidies aan het stierenvechten in zitten. Hopelijk helpt dit de ministerraad om een verstandig besluit te nemen en het advies van de meerderheid in het Europarlement te volgen. Wij zijn erg blij met dit grote succes: Mallorca is een voorbeeld voor andere regio’s en deelstaten in Spanje, maar ook daarbuiten, waar wij blijven werken om de gruwelpraktijken te beëindigen.”

Gemeenten
‘Mallorca Sense Sang’ is een campagne van CAS International en AnimaNaturalis. Tot nu toe hebben zich dankzij deze campagne 25 gemeenten tegen het stierenvechten verklaard op Mallorca, het enige eiland van de Balearen waar stierengevechten plaatsvinden. Het totaal aan anti-stierenvechtgemeenten op Mallorca komt nu op 29 te staan, bijna de helft van alle gemeenten op Mallorca zijn nu stierenvechtvrij (in totaal zijn er 53 gemeenten op Mallorca). Eerder kreeg CAS het voor elkaar dat ook Palma de Mallorca, de hoofdstad van de eilandengroep, zich uitsprak tegen het stierenvechten.

Handtekeningen
De lijst van anti-stierenvechtgemeenten komt nu op een aantal van 142 wereldwijd te staan. Spanje heeft op dit moment 118 anti-stierenvechtgemeenten. U kunt bijdragen aan het einde van het stierenvechten op de Balearen door actief te helpen meer handtekeningen te verzamelen zodat het parlement van de Balearen beslist het stierenvechten voor eens en altijd te verbieden. Help door de petitie te tekenen en te verspreiden. Er zijn inmiddels meer dan 140.000 handtekeningen verzameld.

Persbericht CAS International


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.