Het einde van het stierenvechten komt steeds dichterbij op de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen! In het kader van onze campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed) hebben we een voorstel ingediend bij het parlement van de Balearen om het stierenvechten te verbieden. De kans is zeer groot dat het voorstel daadwerkelijk wordt aangenomen, omdat we momenteel op de steun kunnen rekenen van de meerderheid van de partijen in het parlement. Met een verbod zou de Balearen de derde deelstaat in Spanje worden die het stierenvechten verbiedt.

Balearen
Mallorca Sense Sang op de dag van de registratie van het voorstel voor het einde van het stierenvechten op de Balearen © Mallorca Sense Sang

‘Mallorca Sense Sang’ is een campagne van CAS International en AnimaNaturalis. Tot nu toe hebben zich dankzij onze campagne 21 gemeenten tegen het stierenvechten verklaard op Mallorca, het enige eiland van de Balearen waar stierengevechten plaatsvinden. Het totaal aan anti-stierenvechtgemeenten op Mallorca komt nu op 25 te staan, bijna de helft van alle gemeenten op Mallorca zijn nu stierenvechtvrij (in totaal zijn er 53 gemeenten op Mallorca)! Eerder kregen we het voor elkaar dat ook Palma de Mallorca, de hoofdstad van de eilandengroep, zich uitsprak tegen het stierenvechten.

En sinds eind september hebben 4 nieuwe gemeenten zich tegen het stierenvechten verklaard: Alaró, Búger, Llucmajor en Maria de la Salut. We gaan als een trein!

De lijst van anti-stierenvechtgemeenten komt nu op een aantal van 137 wereldwijd te staan. Spanje heeft op dit moment 113 anti-stierenvechtgemeenten. U kunt nu bijdragen aan het einde van het stierenvechten op de Balearen door ons actief te helpen meer handtekeningen te verzamelen zodat het parlement van de Balearen beslist het stierenvechten voor eens en altijd te verbieden.

Help ons door onze petitie te tekenen en te verspreiden. We hebben inmiddels meer dan 137.000 handtekeningen verzameld.

Persbericht CAS International