Palma de Mallorca, de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen, heeft zich tegen het stierenvechten uitgesproken! Dit is tot nu toe het grootste succes van onze campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed), van CAS International en AnimaNaturalis. Dankzij onze campagne hebben zich tot nu toe 16 gemeenten op het Spaanse eiland tegen het stierenvechten verklaard. Het totaal aan anti-stierenvechtgemeenten op Mallorca komt nu op 20 te staan. Deze campagne heeft als hoofddoel het stierenvechten te verbieden op de Balearen en zoveel mogelijk gemeenten zich tegen het stierenvechten uit te laten spreken.

Palma de Mallorca
Historisch moment in gemeenteraad Palma de Mallorca | Foto: © Mallorca Sense Sang

Dankzij politieke lobby heeft Palma de Mallorca zich nu verklaard als anti-stierenvechtgemeente. De partijen PSOE, Som Palma en MÉS hebben voor het initiatief gestemd, PP en Ciudadanos tegen. Er zijn meer dan 130.000 handtekeningen ingeleverd bij de gemeenteraad van Palma de Mallorca om te vragen om het einde van het stierenvechten in de stad.

Guillermo Amengual, woordvoerder van Mallorca Sense Sang, stelt dat er een historische stap is genomen voor de dieren in de stad Palma de Mallorca. De verklaring van Palma de Mallorca als anti-stierenvechtgemeente is de eerste stap naar het einde van het stierenvechten op de Balearen. Er worden nu voorbereidingen getroffen om na de zomer een burgerinitiatief te starten die tot het einde van het stierenvechten op de Balearen zal leiden.

De lijst van anti-stierenvechtgemeenten komt nu op een aantal van 133 wereldwijd te staan. Spanje heeft op dit moment 110 anti-stierenvechtgemeenten. De gemeenten die dankzij onze campagne in Mallorca zich tegen het stierenvechten hebben uitgesproken zijn: Son Servera, Mancor de la Vall, Ariany, Deià, Sant Joan, Campanet, Manacor, Santa Margalida, Lloseta, Porreres, Algaida, Capdepera, Santa María del Camí, Sencelles, Artà en nu Palma de Mallorca.

Marius Kolff, directeur van CAS, zegt:

“CAS is heel blij dat nu ook de hoofdstad van de Balearen zich stierenvechtvrij verklaart. Dit geeft ons extra steun om nu door te gaan om het stierenvechten uit de gehele deelstaat van de Balearen te laten verdwijnen.”

We hebben inmiddels meer dan 130.000 handtekeningen verzameld. U kunt ons actief helpen om meer handtekeningen te verzamelen om de lokale politici te overtuigen dat het stierenvechten voor eens en altijd verboden moet worden op de Balearen. Help ons door onze petitie te tekenen en te verspreiden.

Persbericht CAS International