Dertien jaar lang zat Duitse herder JJ vastgebonden aan een boom in de Amerikaanse staat Washington. Dag in dag uit, in weer en wind, helemaal alleen. Maar na al die jaren vond hij uiteindelijk een liefhebbend gezin dat tot het laatste moment van hem heeft gehouden. Helaas heeft JJ maar één jaar van zijn vrijheid mogen genieten, maar wel met alle liefde en respect die hij zich maar kon wensen.

Duitse herder JJ - verwaarloosde herder
JJ in de tuin | Foto via Facebook

Helen Anne, oprichtster van SOS (Saving Our Seniors), hielp JJ aan een nieuw huis, nadat hij jarenlang geketend zat aan een boom. De organisatie haalde de eigenaars van JJ over om hem af te staan en via een grote actie op social media vond JJ vorig jaar dan eindelijk een nieuw gezin. JJ’s verhaal werd het grote succesverhaal van de organisatie. Helen Anne schrijft:

“Gisteren is JJ rustig vertrokken naar de regenboog. Afgelopen vrijdag hebben wij nog afscheid van hem mogen nemen. Zoals we van hem gewend zijn, werden we verwelkomd met kusjes en knuffels. Samen met JJ zaten we voor de laatste keer op z’n lievelingsplek. Het is nooit een makkelijke beslissing om je trouwe vriend te laten gaan, maar JJ was er klaar voor en liet dit duidelijk merken aan zijn familie. JJ was zonder twijfel een geweldige hond en we zullen hem nooit vergeten!”

Ook al heeft JJ maar één jaar van zijn nieuwe leven kunnen genieten, zijn adoptiefamilie heeft de dertien jaar ervoor dubbel en dik goed gemaakt. Na al die jaren zonder liefde, draaide het jaar bij zijn adoptiefamilie volledig om JJ. Helen Anne:

“Ik weet zeker dat je zielsgelukkig was het afgelopen jaar, omringd door je liefdevolle familie. Dat was alles dat ik voor je kon wensen. Rust zacht, grote vriendelijke reus.”

JJ’s verhaal is niet opzichzelfstaand. Helen Anne:

“Helaas lopen er nog meer JJ’s rond. We zullen ons dan ook voor deze senioren in blijven zetten. Zoals JJ’s adoptiefamilie het zo goed omschreef; ‘Het gaat niet om ons, maar om hem’.”

Duitse herder JJ aan boom - verwaarloosde herder
JJ vastgebonden aan boom | Foto via Facebook

Er zijn nog zo veel honden met hetzelfde verhaal als JJ, die wachten op een huis waar ze zich geliefd, gerespecteerd en gewaardeerd kunnen voelen. Ook in Nederland zitten de asiels vol met oudjes op zoek naar een gouden mandje. Help deze viervoeters en adopteer een senior!

Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen